Couscoussalade met tomaatjes

Getty Images

Makkelijk om te maken en heerlijk om te eten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 200 gram volkoren couscous
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 250 gram kerstomaatje
  • 1 zakje (± 50 gram) rucola
  • 1 kleine komkommer
  • Peterselie of munt
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Breng 2½ dl water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  2. Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon er over. Roer met een vork goed door. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  3. Kook de eieren in 10 minuten hard.
  4. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
  5. Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
  6. Was de rucola en dep de sla droog.
  7. Was de komkommer en snijd hem in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zaad en snijd de helften in boogjes.
  8. Was de peterselie of munt en knip klein.
  9. Laat de couscous afkoelen.
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  11. Meng de groente door de couscous en maak de salade op smaak met de peterselie, de olijfolie, geraspte citroenschil, citroensap en peper.
  12. Schik de parten ei er op.

Voedingswaarden

Energie 
675kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1140 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum