PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Curryvlees met zoete aardappel en sperziebonensalade

Met lekker weer kun je dit recept ook op de barbecue maken.

Ingrediënten

  • ½ eetlepel currypasta
  • ½ limoen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 kleine bieflapjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 400 gram zoete aardappel
Bereiding

  1. Maak een marinade van de currypasta, ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel olie.
  2. Snijd de bieflapjes in repen, schep de marinade er door en laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten net gaar.
  4. Maak een dressing van wat geraspte limoenschil, ½ eetlepel limoensap en de kokosmelk.
  5. Meng de dressing door de nog warme sperziebonen en laat dit afkoelen.
  6. Boen de aardappelen onder stromend water schoon. Kook de aardappelen 15 minuten in weinig water.
  7. Snijd de aardappelen in dikke plakken en bestrijk ze met een beetje olie.
  8. Rooster de plakken aardappel op de barbecue of onder de grill aan beide zijden bruin.
  9. Rooster het vlees in 3 minuten in een koekenpan met een anti-aanbakbodem of in een schaaltje op de barbecue bruin.

Ingrediënten over?

Kokosmelk: bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie
580 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,4 gram

Reactie toevoegen