Gegrilde kipfilet met komkommersalsa

Getty Images

De komkommersalsa maakt dit gerecht lekker fris.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 enkele kipfilets
  • ½ komkommer
  • 1 sinaasappel
  • ½ rode peper
  • Koriander

Bereiding

  1. Bestrooi de kipfilets met peper.
  2. Gril de kip onder een hete grill, op de barbecue of in een grillpan in 20 minuten gaar en bruin.
  3. Was de komkommer en rasp hem grof.
  4. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil af. Pers een halve sinaasappel uit en snijd de andere helft in stukjes.
  5. Snijd het stukje peper klein.
  6. Was de koriander en snijd het kruid klein.
  7. Roer wat geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de stukjes sinaasappel, de peper en de koriander door de komkommer.
  8. Geef de salsa bij de kip.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde venkel en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.

 

Voedingswaarden

Energie 
420kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum