Geroerbakte currynoedels met bief

Getty Images

Noedels zijn van oudsher een basisproduct uit de Aziatische keuken. Ze worden gerekend tot de pastasoorten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren noedels of mie
  • 1 dunne prei
  • 100 gram oesterzwammen
  • 4 takjes koriander
  • 1 eetlepel olie
  • 2 - 3 theelepels kerrie
  • 150 gram runderreepjes (ongekruid)
  • Citroensap

Bereiding

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  3. Snijd de oesterzwammen in reepjes.
  4. Was de koriander en snijd de blaadjes en steeltjes klein.
  5. Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en fruit hierin de prei met de kerrie.
  6. Bak de runderreepjes al omscheppend mee. Voeg de oesterzwammen en de koriandersteeltjes toe en bak ze mee.
  7. Voeg de uitgelekte noedels toe en laat alles op hoog vuur heet worden.
  8. Schep er de korianderblaadjes door en maak op smaak met een paar druppels citroensap.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 komkommer
  • 8 sprieten bieslook
  • azijn

Ingrediënten over?

Oesterzwammen: bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw. Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.

Voedingswaarden

Energie 
470kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum