Geroerbakte kip met doperwtjes en peultjes

kip
Getty Images

Lekker genieten van een stukje kip met groente! Even roerbakken en klaar. Eet smakelijk.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 200 gram peultjes
  • ½ sinaasappel
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 1 dl bouillon
  • 100 gram taugé
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  2. Was de peultjes en snijd er een puntje af.
  3. Snijd een dun stukje van de schil van de gewassen sinaasappel en snijd dit heel fijn.
  4. Pers de halve sinaasappel uit.
  5. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
  7. Roerbak de sinaasappelschil, de bosuitjes en het gemberpoeder mee.
  8. Voeg de peultjes, de doperwten, het sinaasappelsap en de bouillon toe en stoof de groente en de kip in 5-7 minuten gaar.
  9. Was de taugé en warm dit kort mee.
  10. Maak eventueel op smaak met een beetje sambal en ketjap.


Menusuggestie

Lekker met mie.


Hiervoor heb je nodig...

  • 6 opscheplepels mie


Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
370kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum