Geroerbakte pikante spitskool

Getty Images

Groente uit het seizoen. Lekker met schnitzel en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine spitskool (ca. 500 gram)
  • 1 kleine ui
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel milde paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Snijd het stukje peper klein.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig. Bak de tomatenpuree en het pepertje even mee.
  5. Roerbak de kool enkele minuten.
  6. Voeg het paprikapoeder toe en laat de kool in nog een paar minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met een schnitzel en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ongepaneerde schnitzels
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Tomatenpuree: bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
105kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum