Geroerbakte tofu met paksoi

Getty Images

De groente blijven heerlijk knapperig omdat je ze kort roerbakt. Zo behoud je de smaak en vitamines beter.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • ½ Spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 1 struik paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Snijd de tofu in blokjes en schep er de ketjap door.
  2. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd het pepertje klein.
  3. Maak de paprika, de paksoi en de knoflook schoon. Snijd de paprika in blokjes, de paksoi in repen en het teentje knoflook in stukjes.
  4. Snijd de bosui in smalle ringen.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin het pepertje 1 minuut.
  6. Voeg de tofublokjes, de paprika en de knoflook toe en roerbak dit enkele minuten.
  7. Schep de paksoi erdoor met wat ketjap en smoor alles in enkele minuten gaar.
  8. Strooi de ringetjes bosui er over.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum