Gevuld gehaktbrood

gehaktbrood
Getty Images

Gevuld gehaktbrood met Provençaalse kruiden. Geniet met z'n vieren van dit smakelijke gerecht. Eet smakelijk!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 2 volkoren beschuiten
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 8 olijven
  • 2 stengels bleekselderij

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Maak het rundergehakt aan met de fijngewreven beschuiten, de melk, de mosterd, peper, de Provençaalse kruiden en de kleingesneden olijven.
  3. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in smalle reepjes.
  4. Druk de helft van het gehakt in een kleine cakevorm of ovenschaal.
  5. Schik op het gehakt de reepjes bleekselderij.
  6. Verdeel de rest van het gehakt erover en druk dit stevig aan.
  7. Laat het gehakt in het midden van de hete oven in ± 40 minuten gaar worden.
  8. Snijd het gehaktbrood in plakken.
  9. Bewaar eventueel een helft afgedekt in de koelkast hooguit 3-4 dagen.

Menusuggestie

Lekker met wortelsalade met sinaasappel en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • Wortelsalade met sinaasappel
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden

Energie 
405kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum