Gevulde aardappelsoep

aardappelsoep
Getty Images

Een heerlijk gevuld soepje voor twee personen. Staat binnen een half uur op tafel. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • ½ struik bleekselderij
  • 200 gram aardappelen
  • 100 gram prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel kerrie
  • 7 dl bouillon
  • 1 rode paprika
  • 75 gram achterham
  • 1 mespunt tijm

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
  2. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  4. Fruit de prei in de margarine en voeg de kerrie en wat peper toe.
  5. Doe de bleekselderij en de aardappelblokjes bij de prei en voeg de bouillon toe. Kook dit in 10 minuten gaar.
  6. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  7. Roer krachtig met een houten lepel de stukjes aardappel kapot.
  8. Voeg de paprika toe en kook de soep nog 5 minuten.
  9. Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
  10. Maak de soep op smaak met wat tijm.


Menusuggestie: Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 sneden volkorenbrood

Voedingswaarden

Energie 
225kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum