Gevulde peer

peer
Getty Images

Een lekker snel en makkelijk nagerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15

Ingrediënten

  • 2 bolletjes gember
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 75 gram light roomkaas
  • 2 theelepels witte bastardsuiker
  • 1 rijpe peer

Bereiding

  1. Hak de gember heel fijn.
  2. Meng de gember met de gembersiroop door de kaas en maak het op smaak met wat basterdsuiker.
  3. Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis.
  4. Vul de holtes met het mengsel en plaats de helften op bordjes.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte reepjes varkensschnitzel met paddestoelen, aardappel-sjalottenpuree en snijboontjes.

 

Voedingswaarden

Energie 
125kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum