Gyrosvlees met komkommer-koolsalade en pitabroodjes

gyrosvlees
Getty Images

Een fijn gerecht voor een lekkere, luie dag. Binnen een kwartiertje staat dit gerecht op tafel. Geniet ervan!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • Bosje radijs
  • ½ bak amerikaanse koolsalade (± 200 gram)
  • 200 gram ongepaneerde varkensschnitzel
  • ± 1 eetlepel gyroskruiden
  • 4 pitabroodjes
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Was de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
  2. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Meng de komkommer en de radijs door de koolsalade.
  4. Snijd het vlees in reepjes en meng er de gyroskruiden door.
  5. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster bruin en snijd ze open.
  6. Bak het vlees met de gyroskruiden in de hete olie in 5 minuten gaar en bruin.
  7. Verdeel het over 2 borden en geef de rauwkostsalade en de pitabroodjes er bij.

Voedingswaarden

Energie 
640kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum