Hoe maak je andijviesoep met makreel?

Andijviesoep met makreel
PuurGezond

Een keer zin in een verassend soepje? Dit soepje is gemaakt van andijvie en makreel en zeker het uitproberen waard! Bekijk hieronder de video.

Aantal personen 
6-8
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 liter groentebouillon
  • 1 aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gedroogd pepertje
  • 500 g gesneden andijvie
  • 200 g gerookte makreelfilet
  • 100 ml crème fraîche

Bereiding

Stap 1: schil de aardappel en snij in stukken.
Stap 2: snij de knoflook in stukjes.
Stap 3: verwijder het vel van de makreel en pluk in stukken.
Stap 4: verhit de bouillon in een pan.
Stap 5: voeg de knoflook toe en scheur het gedroogd pepertje in stukken.
Stap 6: voeg de aardappel toe.
Stap 7: voeg de andijvie toe en de helft van de makreel, de andere helft bewaar je voor de garnering.
Stap 8: kook de soep 10 minuten tot de aardappel gaar is.
Stap 9: voeg de helft van de crème fraîche  toe en pureer de soep.
Stap 10: Garneer de soep met de andere helft van de crème fraîche en van de makreel.

Dit is een recept van PuurGezond.nl

Auteur