Hollandse groenteschotel met balletjes

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 volkoren boterham
  • 1 sjalotje
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 300 gram Hollandse groentemix
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 100 gram champignons
  • tijm

Bereiding

  1. Snijd de korsten van het brood. Week het brood in een paar lepels water.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de sjalot en peper. Vorm er balletjes van.
  4. Verwarm de margarine in een wok of braadpan en bak hierin de balletjes bruin.
  5. Voeg de groentemix toe en roerbak de groente enkele minuten.
  6. Voeg peper, wat paprikapoeder en de tomatenblokjes toe en stoof de groente gaar.
  7. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg de laatste minuut de champignons toe.
  8. Maak het gerecht op smaak met wat tijm.

Menusuggestie

Lekker met volkorenmacaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram volkorenmacaroni

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden

Energie 
330kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum