Hutspot met gehakt

Hutspot
Getty Images

Een lekkere oud-Hollandse stamppot voor tijdens de koude dagen. De hutspot staat na een half uur op tafel. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 2 grote uien
  • 2 winterwortels
  • 300 gram (mager) rundgehakt
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel mosterd
  • Ca. 1½ dl groentebouillon

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en halveer grote exemplaren.
  2. Maak de uien en de wortels schoon.
  3. Snijd de uien in halve ringen en de wortels in plakken.
  4. Kook de aardappelen met de uien en de wortels in 20-25 minuten gaar.
  5. Bak het vlees in de hete margarine bruin.
  6. Warm de mosterd kort mee.
  7. Roer een paar lepels van de bouillon door het mengsel.
  8. Giet de aardappelen en groente af en stamp dit tot een grove massa.
  9. Breng de bouillon aan de kook en roer bouillon door de aardappelen met groente.
  10. Serveer het vlees erbij.

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum