PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Ierse stamppot

Stamppotvariatie, deze Ierse variant is om te smullen dankzij de groene kool.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • ½ groene kool of 400 gram gesneden groene kool
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • Ca. 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat
Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  4. Verwarm de margarine en roerbak hierin de groene kool en de prei in een paar minuten gaar.
  5. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  6. Meng de geroerbakte groente er door en strooi er nog wat nootmuskaat over.

Menusuggestie

Lekker met een gestoofd rundervlees of reepjes gebakken varkensvlees.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram runderlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Extra informatie

Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk het etiket.

Ingrediënten over?

Kool: verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing

Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie
370 kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0 gram
Trefwoorden: