PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Italiaans vispakketje met tomatensalade en penne

De stukjes vis worden verpakt in aluminiumfolie voordat ze de pan in gaan.

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 5 olijven
  • 2 stukjes visfilet, bijv. kabeljauw, koolvis
  • 2 theelepels pesto
  • 150-200 gram volkoren penne
  • 8 blaadjes basilicum
  • Citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 tomaten
  • Materialen: aluminiumfolie
Bereiding

  1. Was de prei onder stromend water en snijd de prei in dunne ringen. 
  2. Snijd 3 olijven klein. 
  3. Dep de stukken vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk vis op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie. 
  4. Bestrijk de vis met de pesto en verdeel er de prei en de kleingesneden olijven over. Vouw het aluminiumfolie goed dicht. 
  5. Laat de vispakketjes in een pan met een bodempje water in ca. 10 minuten gaar worden.
  6. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Was de basilicum en knip de blaadjes in smalle reepjes. 
  8. Maak een dressing van citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum en wat peper.
  9. Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing er door.
  10. Snijd de rest van de olijven in plakjes. Meng de olijven door de tomaten.
  11. Leg het vispakketje op de penne en geef de tomatensalade er bij.

Ingrediënten over?

Pesto: gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar. 
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
595 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
1 gram