Italiaans vispakketje met tomatensalade en penne

Getty Images

De stukjes vis worden verpakt in aluminiumfolie voordat ze de pan in gaan.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 5 olijven
  • 2 stukjes visfilet, bijv. kabeljauw, koolvis
  • 2 theelepels pesto
  • 150-200 gram volkoren penne
  • 8 blaadjes basilicum
  • Citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 tomaten
  • Materialen: aluminiumfolie

Bereiding

  1. Was de prei onder stromend water en snijd de prei in dunne ringen. 
  2. Snijd 3 olijven klein. 
  3. Dep de stukken vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk vis op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie. 
  4. Bestrijk de vis met de pesto en verdeel er de prei en de kleingesneden olijven over. Vouw het aluminiumfolie goed dicht. 
  5. Laat de vispakketjes in een pan met een bodempje water in ca. 10 minuten gaar worden.
  6. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Was de basilicum en knip de blaadjes in smalle reepjes. 
  8. Maak een dressing van citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum en wat peper.
  9. Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing er door.
  10. Snijd de rest van de olijven in plakjes. Meng de olijven door de tomaten.
  11. Leg het vispakketje op de penne en geef de tomatensalade er bij.

Ingrediënten over?

Pesto: gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar. 

Voedingswaarden

Energie 
595kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum