PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Italiaanse vispakketjes

De prei maakt het af!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Stukje prei
  • 5 olijven
  • 2 stukken visfilet, bijv. kabeljauw, koolvis, pangasius, tilapia
Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  2. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  3. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en de olie met de staafmixer tot een grove pasta
  4. Was de prei onder stromend water en verwijder de worteltjes. Snijd de prei in dunne ringen.
  5. Snijd de olijven klein.
  6. Dep de stukken vis met keukenpapier droog.
  7. Leg ieder stuk vis op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.
  8. Bestrijk de vis met de basilicumsaus en verdeel er de prei en de olijven over. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
  9. Laat de vis onder de grill, in een stoommandje boven kokend water of op de barbecue, in ca. 15 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelpuree

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Vis: verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Aantal personen
4
Bereidingsduur
15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
205 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
6 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,7 gram