Italiaanse vispakketjes

Getty Images

De prei maakt het af!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Stukje prei
  • 5 olijven
  • 2 stukken visfilet, bijv. kabeljauw, koolvis, pangasius, tilapia

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  2. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  3. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en de olie met de staafmixer tot een grove pasta
  4. Was de prei onder stromend water en verwijder de worteltjes. Snijd de prei in dunne ringen.
  5. Snijd de olijven klein.
  6. Dep de stukken vis met keukenpapier droog.
  7. Leg ieder stuk vis op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.
  8. Bestrijk de vis met de basilicumsaus en verdeel er de prei en de olijven over. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
  9. Laat de vis onder de grill, in een stoommandje boven kokend water of op de barbecue, in ca. 15 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelpuree

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Vis: verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Voedingswaarden

Energie 
205kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum