Karbonade met 3 soorten ui

karbonade
Getty Images

Lekker met een lichte jus. Geniet samen van een heerlijk vleesgerecht. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 1 rode ui + 1 gele of witte ui
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 2 ribkarbonades
  • 100 ml runderbouillon met minder zout

Bereiding

  1. Maak de uien schoon.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen en de andere uien in lange snippers.
  3. Verwarm de helft van de margarine in een koekenpan en fruit hierin een deel van de ringen bosui zacht.
  4. Snijd de karbonades open, zodat er een zakje ontstaat.
  5. Bestrooi het vlees van binnen met wat peper en vul ze met de gefruite bosui.
  6. Verwarm de rest van de margarine in de pan en bak de karbonades aan beide zijden bruin. Neem de karbonades uit de pan.
  7. Fruit de uien in de pan tot ze iets gaan kleuren.
  8. Schuif de uien aan de kant en leg het vlees er weer bij.
  9. Schenk de runderbouillon er bij en stoof het vlees in 8 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met bleekselderij en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • ½ struik bleekselderij
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Bosuitjes: gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
285kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum