PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Keftedes

Groeten uit Griekenland.

Ingrediënten

  • Stukje ui
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram mager rundergehakt
  • Mespunt gedroogde munt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 gevulde olijven
  • Volkoren meel
Bereiding
  • Snijd het stukje ui heel fijn en fruit het glazig in de olie. 
  • Schep de ui uit de olie en laat het afkoelen.
  • Maak het gehakt aan met de ui, peper, de munt en het uitgeperste teentje knoflook. 
  • Vorm er vier porties van en vouw het gehakt om de olijven. 
  • Wentel de gehaktballen door het volkoren meel. 
  • Verwarm de olie weer en bak hierin de keftedes in 15 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met bloemkoolroosjes met tomaat en aardappelpuree.
 
Hiervoor heb je nodig...
½ kleine bloemkool 
2 tomaten 
6 opscheplepels aardappelpuree 
 

Ingrediënten over?

Olijven: gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. 
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
370 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
5 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
2 gram
Zout
1 gram