Kersentaartje

Getty Images

Op en top genieten van dit kersentaartje!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 1 kleine pot kersen op siroop zonder pit
  • 6 eetlepels bloem
  • 1½ eetlepel suiker
  • 1½ dl halfvolle melk
  • 1 ei
  • Vloeibare margarine
  • 2 eetlepels jam (kersen-, aardbeien- of bessenjam)
  • Kaneel

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
  3. Meng de bloem met de suiker in een kom en roer er scheutje voor scheutje de melk door.
  4. Roer het ei er door.
  5. Bestrijk 4 kleine taartvormpjes of muffinvormpjes dun met margarine en vul ze voor de helft met het beslag.
  6. Schep in iedere vorm een lepel kersen.
  7. Bak de taartjes in de hete oven in 15-20 minuten gaar en bruin.
  8. Pureer de rest van de kersen met wat vocht, de jam en wat kaneel in de keukenmachine of met een staafmixer tot een dikke saus.
  9. Stort de taartjes op borden en schenk er wat saus bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht een varkensoester met tomaten-olijvensaus, groene kool en aardappelen.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.
 

Voedingswaarden

Energie 
170kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum