Kiwi met gembersiroop

Getty Images

Een heerlijk nagerecht!

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 0-15 minuten

Ingrediënten:

stukje gemberwortel
½ limoen
2 eetlepels suiker
3 kiwi's
1 bolletje gember op siroop

Bereidingswijze:

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  2. Was de limoen en snijd een stukje van de buitenkant van de schil.
  3. Pers de halve limoen uit.
  4. Breng het limoensap met de geraspte gemberwortel, 2 eetlepels water en de suiker aan de kook. Laat dit even op hoog vuur bruisen.
  5. Laat de siroop afkoelen.
  6. Snijd het stukje limoenschil in reepjes.
  7. Schil de kiwi’s en snijd ze in plakken. Halveer de plakken.
  8. Snijd het bolletje gember klein.
  9. Verdeel de kiwi en de gember over 2 schaaltjes en druppel de gembersiroop er over.
  10. Garneer met een limoenschilletje.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 150 kcal
  630 kj
Eiwit 1 gram
Koolhydraten 30 gram
Vet 1 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum