Koolraap met appel

Getty Images

Lekker hartig én zoet. Probeer het eens met gestoofde kippedijen en gebakken aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram koolraap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 appel
  • ½ perssinaasappel

Bereiding

  1. Snijd de koolraap in plakken. Schil de plakken koolraap en snijd ze in blokjes of reepjes.
  2. Kook de groente in weinig water in 10 minuten gaar.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  4. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sinaasappelsap met de blokjes appel.
  5. Giet de gare koolraap af en meng de koolraap met de appel.
  6. Warm het geheel nog even goed door en maak op smaak met wat peper.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde kippedijen en gebakken aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram kippedijvlees
  • 400 gram aardappelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Extra informatie

Allergie info:voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Appels: in de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Voedingswaarden

Energie 
110kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum