Lamsgehaktballetjes in tomatensaus

Getty Images

Snel en makkelijk klaar: deze kruidige gehaktballetjes.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram lamsgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 1 kleine ui
  • 3 vleestomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Mespunt tijm

Bereiding

  1. Maak het gehakt aan met peper, een half uitgeperst teentje knoflook en de fijn geknipte peterselie. Vorm er kleine balletjes van.
  2. Pel de ui snijd hem klein.
  3. Was de tomaten, verwijder de pitjes en hak het vruchtvlees klein.
  4. Bak de gehaktballetjes in de olie bruin.
  5. Voeg de ui toe en pers de rest van de knoflook er boven uit. Bak dit kort mee.
  6. Voeg de stukjes tomaat, de tijm, peper en 100 ml water toe en stoof het geheel in 10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde courgette en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 - 2 courgettes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
200 milligram
Auteur