Linzen met ratatouille

woensdag
Getty Images

Een echte ratatouille! Laat het u smaken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 200 gram linzen
  • Laurierblad
  • 4 peperkorrels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 vleestomaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Tijm
  • Provencaalse kruiden

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water met het laurierblad en de peperkorrels in ca. 40 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui en de knoflook klein.
  4. Halveer de courgette en de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken.
  5. Snijd de tomaat in parten.
  6. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
  7. Voeg de rest van de groente toe met wat tijm en Provençaalse kruiden. Smoor de groente in 20 minuten gaar.
  8. Maak de ratatouille op smaak met een beetje zout en geef de linzen er bij.

Voedingswaarden

Energie 
370kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum