Luchtige kaasomelet

Het mengsel van ei, kaas en kruiden gaart in de oven.

Ingrediënten

  • bieslook, peterselie of selderij
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels zuivelspread
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 6 volkoren boterhammen
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 500 gram witte kool

Bereiding

  1. Kneus de komijnzaadjes in een vijzel of kom. 
  2. Meng het komijnzaad door de olie en de yoghurt.
  3. Maak de kool schoon en schaaf hem in hele dunne slierten. 
  4. Meng de dressing er door en voeg eventueel wat peper toe. Laat de dressing op een koele plaats minimaal een uur intrekken.
  5. Warm de oven voor op 175° C.
  6. Was de kruiden en knip ze klein.
  7. Splits de eieren en klop de eiwitten tot het in pieken omhoog blijft staan.
  8. Klop de eidooiers in een andere kom lichtgeel en schuimig.
  9. Roer de kaas los met de melk en voeg de kruiden toe.
  10. Klop het kaasmengsel door de dooiers en spatel dit luchtig door de eiwitten.
  11. Schep het mengsel in een ovenvaste schaal en laat het iets onder het midden van de oven in 15 tot 18 minuten rijzen en bruin kleuren.
  12. Geef de koolsalade en het brood erbij.

 

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
520 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,6 gram