Macaroni met geroosterde paprikasaus

Getty Images

Een allemansvriendje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 geroosterde paprika's (pot)
  • 150-200 gram volkoren macaroni
  • 6 plakjes bacon
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • Oregano

Bereiding

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukjes.
Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de bacon in reepjes en bak ze in de olie langzaam bruin.
Fruit de ui en de knoflook mee met de bacon.
Voeg de paprika’s toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen.
Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar.
Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door.
Giet de macaroni af en meng de macaroni door de saus.
Maak het op smaak met peper en wat oregano.

Dit recept is afkomstig uit Alles over sport en voeding

Menusuggestie

Lekker met plakjes gebraden kipfilet (vleeswaar) en andijviesalade met olijven.
Hiervoor heb je nodig...

  • 8 plakjes gebraden kipfilet (vleeswaar)
  • 250 gram andijvie
  • 1 eetlepel olie
  • citroensap
  • 10 olijven

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum