Macaronischotel

macaronischotel
Getty Images

Een heerlijke macaronischotel waar geen oven voor nodig is.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 150 gram hamlapje
  • 150-200 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel provençaalse kruiden
  • Paprikapoeder
  • 1 eetlepel pesto
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de venkel in reepjes en de courgette in blokjes.
  2. Snijd het vlees in dunne reepjes.
  3. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Bak het vlees in de olie. Bak de ui mee.
  5. Voeg de rest van de groente toe met peper, de Provençaalse kruiden en paprikapoeder. Stoof de groente in 10 minuten gaar.
  6. Roer de pesto en de uitgelekte macaroni door de groente en warm het geheel goed door.
  7. Geef er de geraspte kaas bij.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
585kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum