PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Mexicaans gemarineerd vlees

Zo haal je de Zuid-Amerikaanse keuken thuis.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 spaanse peper
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 eetlepels azijn
  • 150 gram hamlap
  • 1 eetlepel olie
Bereiding

  1. Maak de paprika, de peper, de ui en de knoflook schoon.
  2. Verwijder van de peper de zaadjes.
  3. Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer de paprika, de peper, de ui, de knoflook, de komijn, de kruidnagel en de azijn tot een pasta.
  4. Snijd het vlees in smalle reepjes.
  5. Meng de kruidenpasta door het vlees en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin het vlees met de marinade in 10 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Paprika: bewaar paprika’s buiten de koelkast, op een koele droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed.

Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie
410 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram