Mexicaanse bonenschotel

Getty Images

Vandaag staat op het menu: Mexicaanse bonenschotel. Dit recept is met gedroogde bonen, dus neem de tijd om te weken. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram bruine of kievietsbonen
  • 1 schouderkarbonade
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 groene paprika
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • ½ bosje koriander

Bereiding

  1. Was de bonen en laat ze 6-8 uur in ruim water weken.
  2. Snijd het vlees van de karbonade in repen en bestrooi ze met peper.
  3. Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in snippers en de knoflook in plakjes.
  4. Doe de bonen met het weekwater in een grote pan. Voeg de uien, de knoflook en het vlees toe. Schenk er zoveel water bij tot er ca. 3 cm boven staat. Kook de bonen in ca. 1 uur gaar.
  5. Maak de peper en de paprika schoon. Snijd de peper in ringen en de paprika in repen.
  6. Roer de peper, paprika en het blik tomatenblokjes door de bonen.
  7. Laat het geheel nog 10 minuten koken of tot het kookvocht is verdampt.
  8. Was de koriander en hak het klein. Schep de koriander door de bonen.

Ingrediënten over?

Bruine bonen
Gedroogde peulvruchten kunnen het beste koel, droog, donker en goed verpakt bewaard worden. Onder invloed van licht, vocht en warmte kunnen peulvruchten gaan kiemen of schimmelen. Na ruim een jaar wordt de schil wat harder en gedroogde peulvruchten moeten dan langer geweekt en gekookt worden.

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum