PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Mie met kalkoen en champignons

Met volkoren noedels extra smaakvol.

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren noedels
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 100 gram taugé
  • 200 gram (kastanje)champignons
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 2 eetlepels ketjap manis
Bereiding

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  3. Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
  4. Was de taugé en laat de groente uitlekken.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  6. Snijd de kalkoen in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
  7. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de kalkoen in 5 minuten gaar en bruin.
  8. Roerbak de prei en de paprika enkele minuten mee.
  9. Voeg de champignons toe en roerbak ze even mee.
  10. Schep de uitgelekte noedels en de taugé er door en warm het gerecht goed door.
  11. Maak op smaak met het gemberpoeder en de ketjap.

Ingrediënten over?

Taugé: taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast

Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
580 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
10 gram
Zout
1 gram
Trefwoorden: