Mosselen in tomatensaus

Getty Images

Proef de zee. Lekker met snijbonensalade en volkoren stokbrood.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 dl bouillon met minder zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 bosuitjes

Bereiding

  1. Was de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mosselen die wijd open blijven staan en na een tik zich niet sluiten.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
  4. Verkruimel het pepertje er boven uit.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe met de bouillon en het paprikapoeder en laat de saus even pruttelen.
  6. Doe de mosselen in de saus en kook ze op hoog vuur 8-10 minuten tot de schelpen open zijn.
  7. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  8. Verwijder ongeopende mosselschelpen.
  9. Strooi de bosui over de mosselen met saus.

Menusuggestie

Lekker met snijbonensalade en volkoren (stok)brood.

Hiervoor heb je nodig...

  • Snijbonensalade
  • ½ volkoren stokbroodje

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Bosuitjes: gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
280kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum