Noedels met mosselen

Getty Images

Lekker wokken. Ook lekker met oosterse rauwkostsalade.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren noedels
  • 150 gram gekookte mosselen (kant en klaar)
  • 2 bosuitjes
  • ½ spaanse peper
  • 2 rode paprika's
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl vis- of kippenbouillon met minder zout
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Laat de mosselen uitlekken.
  3. Was de bosuitjes en snijd ze in smalle ringen.
  4. Snijd de Spaanse peper klein.
  5. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de peper. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Voeg de mosselen en de paprika toe en roerbak dit kort mee.
  8. Schenk de bouillon en de ketjap erbij en breng dit aan de kook.
  9. Voeg de noedels toe en laat alles onder goed omscheppen heet worden.
  10. Strooi er klein geknipte koriander over.

Menusuggestie

Lekker met oosterse rauwkostsalade.

Hiervoor heb je nodig...

  • Oosterse rauwkostsalade

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon en ketjap raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Mosselen: bewaar gare mosselen maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast. In de diepvries zijn ze ongeveer 3 maanden houdbaar. Bewaar mosselen in glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum