Notenrijst met groente en geroerbakte runderreepjes

Getty Images

Een recept met rijst, noten en bief geeft je een heerlijk verzadigd gevoel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • ½ kruidenbouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 25 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 courgette
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 paprika
  • 150 gram bieflap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Kook de rijst in water met de halve bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Rooster de pijnboompitten en de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Hak de noten grof.
  3. Was de courgette en snijd hem in blokjes.
  4. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in reepjes.
  5. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  6. Snijd de bieflap in reepjes en bestrooi ze met peper.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de groente in enkele minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak de groente op smaak met peper.
  8. Bak de vleesreepjes in de rest van de olie in 3 minuten bruin
  9. Schep de groente, het vlees en de noten door de gare rijst.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Voedingswaarden

Energie 
615kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum