Pangasius op een groentebedje

Getty Images

Verrassende smaakmelange. Ook lekker met aardappelpuree.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 vleestomaten
  • 1 kleine ui
  • 5 groene olijven zonder pit
  • 2 eetlepels olie
  • ± 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 150 gram mexicaanse groentenmix, diepvries
  • 2 stukken pangasius- of tilapiafilet

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd hem in blokjes.
  2. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4. Snijd de olijven in plakjes.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
  6. Voeg de aubergine, de stukjes tomaat en de olijven toe en bak dit enkele minuten zachtjes.
  7. Voeg wat azijn en de groentenmix toe en laat het geheel enkele minuten zacht sudderen.
  8. Bestrijk de vis dun met de rest van de olie en bestrooi de filets met peper.
  9. Bak de vis in een koekenpan met een anti aanbakbodem of in een grillpan of onder de grill in ca. 6 minuten gaar en bruin. Schik de vis op de groente.

Menusuggestie

Lekker met aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...
6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Olijven: Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
320kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum