Pasta met courgette en tofu

Getty Images

Een eenvoudig pastarecept met tofu tover je zo op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 150-200 gram volkoren penne of andere pasta
  • 200 gram (gekruide) tofu
  • 2 eetlepels olijfolie
  • basilicum
  • 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ belegen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en de tomaten in stukjes.
  2. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Snijd de tofu in blokjes.
  4. Verwarm de olie in een hapjespan, braadpan of wok en smoor hierin de ui enkele minuten.
  5. Voeg de courgette en de tomaten toe en smoor de groente gaar.
  6. Warm de tofu kort mee.
  7. Giet de pasta af en meng het groentemengsel er door.
  8. Maak op smaak met kleingesneden basilicum en strooi er aan tafel de kaas over.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden

Energie 
610kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
400 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum