Penne met knoflookkip en broccoli

Getty Images

Een heerlijke pasta!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 6 takjes peterselie
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 dl kippenbouillon
  • 500 gram broccoli
  • 150 gram volkoren penne
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd de teentjes grof.
  2. Bak de knoflook in de olie zacht.
  3. Schep de knoflook uit de olie.
  4. Was de peterselie.
  5. Pureer de peterselie met de knoflook, de mosterd en 1 dl van de kippenbouillon met een staafmixer tot een knoflookpasta.
  6. Maak de broccoli schoon. Snijd de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  7. Kook de broccoli in de rest van de kippenbouillon net gaar.
  8. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  9. Snijd de kipfilet in blokjes.
  10. Bak de kip in de knoflookolie bruin en gaar.
  11. Giet de penne en de broccoli af.
  12. Meng de knoflookpasta, de broccoli, de kip en de kappertjes door de penne.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.

Voedingswaarden

Energie 
480kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1970 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum