Pittige andijviesalade

Getty Images

De ansjovis maakt het af. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • ½ gedroogd pepertje
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels olie
  • 1 tomaat
  • 1 struikje andijvie (ca. 300 gram)

Bereiding

  1. Snijd de ansjovis in stukjes.
  2. Verkruimel het stukje peper er boven uit.
  3. Pers de knoflook er boven uit en prak dit met een vork tot een pasta.
  4. Roer er 1 eetlepel water, de azijn en de olie door tot een pittige saus is ontstaan.
  5. Maak de tomaat schoon en snijd hem in parten.
  6. Was de andijvie en laat de groente goed uitlekken. Snijd de andijvie in smalle repen. Meng er de parten tomaat en het sausje door.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kleine kipfilets
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Ansjovis: ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen zout toe.

Voedingswaarden

Energie 
135kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
3 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum