Pittige burgers

Getty Images

Zelfgemaakte burgers smaken nog altijd het lekkerst.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 (rode) ui
  • 1 spaanse peper
  • 4 takjes koriander
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olie
  • Slabladen

Bereiding

  1. Pel de ui. Snijd een stukje ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen.
  2. Maak het pepertje schoon en snijd de de helft heel fijn en de andere helft in fijne ringen.
  3. Was de koriander en hak de takjes klein.
  4. Meng het gehakt met de fijngesneden ui, de koriander en het fijngesneden pepertje. Vorm er 4 burgers van.
  5. Verwarm de grillpan en bak hierop de burgers in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  6. Was de tomaatjes.
  7. Verwarm de olie en fruit hierin de rest van de ui glazig.
  8. Bak de tomaatjes en de rest van de het pepertje enkele minuten mee.
  9. Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten op de grillpan krokant.
  10. Was de slabladen en dep ze droog.
  11. Beleg de broodjes met sla, een burger en verdeel het tomatenmengsel er over.

Ingrediënten over?

Spaanse peper: bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Voedingswaarden

Energie 
570kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum