PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Pittige paksoi met tempé en zilvervliesrijst

Lekker marineren.

Ingrediënten

  • 150 gram tempé
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 grote ui
  • 1 paksoi
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel ketjap manis
Bereiding
  • Snijd de tempé in blokjes.
  • Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
  • Maak de peper schoon. Snijd 1 helft in dunne ringen en houd apart en snijd de andere helft heel fijn.
  • Maak van de knoflook met de fijngesneden peper en het citroensap een marinade en schep dit door de tempé. Laat het minimaal 20 minuten op een koele plaats marineren.
  • Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
  • Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de tempé bruin. 
  • Voeg de helft van de ui toe en bak dit even mee. 
  • Doe de paksoi er bij en roerbak de groente in ca. 5 minuten mee gaar. Maak het gerecht op smaak met wat ketjap.
  • Fruit de rest van de ui en de achtergehouden rode peper in de andere lepel olie en meng dit door de gare rijst.
  • Vervang eventueel de tempé door tofu.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van ketjap raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket. 
 

Ingrediënten over?

Tempé: bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. 
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie
545 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0 gram