Pompoensoep met ham

pompoensoep
Getty Images

Pompoen smaakt erg lekker en is ook heel gezond. Probeer daarom deze soep eens. Goed gevuld en na een half uurtje klaar. Geniet ervan!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram (zoete) aardappel
  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetlepel olie
  • ½ l bouillon
  • 100 gram ham
  • Stukje prei

Bereiding

  1. Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  4. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  5. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
  6. Fruit de geraspte gember mee.
  7. Voeg de pompoen, de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook het geheel ca. 20 minuten tot de pompoen gaar is.
  8. Pureer de massa eventueel met een staafmixer of in de keukenmachine.
  9. Maak de soep op smaak met peper.
  10. Snijd de ham in reepjes en de gewassen prei in snippers. Roer dit door de soep.


Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.


Hiervoor heb je nodig...

4 sneetjes volkorenbrood

Voedingswaarden

Energie 
270kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum