Prei gemarineerd in kruidenvinaigrette

Getty Images

Lekker met biefstuk en aardappelen

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 8 dunne preien (ca. 500 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 blaadjes basilicum
  • 2 takjes selderij
  • 2 takjes peterselie
  • Mespunt tijm
  • 1½ -2 eetlepels (kruiden)azijn
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Snijd van de preien lelijk buitenblad en het bovenste donkergroene deel. Snijd de worteltjes eraf, maar laat de onderkant zitten anders valt de prei uit elkaar. Was de prei en laat de groente uitlekken.
  2. Bestrijk een grillpan of koekenpan met wat olie en laat hierin de prei licht kleuren en gaar worden.
  3. Maak de kruiden schoon en snijd ze klein.
  4. Klop een vinaigrette van de rest van de olie, de azijn, de mosterd, de kruiden en wat peper.
  5. Schenk de marinade over de hete prei en laat dit 10 minuten intrekken.
  6. Serveer de prei lauw.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kleine biefstukjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur