Ratatouille met kip en zilvervliesrijst

Getty Images

Met heerlijk grote stukken groenten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 groene en 1 gele paprika
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel tijm
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • Peterselie, selderij of 1 bosui

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in repen, de aubergine en de courgette in halve plakken en de knoflook in snippers.
  3. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Bak de kip in de hete olie bruin.
  4. Voeg alle groente toe met de tijm en de tomatenblokjes met wat sap. Smoor het geheel in 10 minuten gaar.
  5. Was de peterselie en knip het klein. Meng dit door de gare rijst.
  6. Maak de ratatouille op smaak met wat peper en geef de rijst er bij.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik: doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum