Rijst met balsamico

Getty Images

Een recept met rijst naar eigen smaak aan te vullen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • ½ (groente)bouillontablet met minder zout
  • Stukje ui of 1 sjalot
  • ½ laurierblad
  • Snuf rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas
  • 1-2 eetlepels balsamico-azijn

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar in water met het stuk bouillontablet.
  2. Snijd de ui klein en fruit hem met de laurier en de rozemarijn in de olie.
  3. Warm de gare rijst mee.
  4. Meng er de geraspte kaas en balsamicoazijn naar smaak door.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte reepjes varkensvlees en sperziebonen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram varkensfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram sperziebonen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Sjalot: een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.

Voedingswaarden

Energie 
345kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum