Rode linzensoep met shiitake

Getty Images

Deze maaltijdsoep bevat zowel peulvruchten als groente en is caloriearm. Ideaal voor een vleesloze balansdag.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram rode linzen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • Stukje gemberwortel
  • 1 sjalot of kleine ui
  • ½ spaanse peper
  • 150 gram shii-take
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Was de linzen.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes, de wortel in plakken en de prei in ringen.
  3. Kook de linzen in 4 dl water met het stuk bouillontablet in ca. 20 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de bleekselderij toe. Kook de laatste 10 minuten de wortel en de prei mee.
  4. Schil de gember en rasp het stukje.
  5. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  6. Snijd de peper in smalle reepjes.
  7. Maak de shiitakes schoon en snijd ze in plakken.
  8. Fruit de sjalot met de gember zacht in de hete olie.
  9. Pureer eventueel de helft van de linzen met de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
  10. Bak de rode peper en de shiitakes kort mee met de sjalot. Roer dit door de linzensoep.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum