PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Rode linzensoep met shiitake

Deze maaltijdsoep bevat zowel peulvruchten als groente en is caloriearm. Ideaal voor een vleesloze balansdag.

Ingrediënten

  • 200 gram rode linzen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • Stukje gemberwortel
  • 1 sjalot of kleine ui
  • ½ spaanse peper
  • 150 gram shii-take
  • 1 eetlepel olie
Bereiding

  1. Was de linzen.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes, de wortel in plakken en de prei in ringen.
  3. Kook de linzen in 4 dl water met het stuk bouillontablet in ca. 20 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de bleekselderij toe. Kook de laatste 10 minuten de wortel en de prei mee.
  4. Schil de gember en rasp het stukje.
  5. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  6. Snijd de peper in smalle reepjes.
  7. Maak de shiitakes schoon en snijd ze in plakken.
  8. Fruit de sjalot met de gember zacht in de hete olie.
  9. Pureer eventueel de helft van de linzen met de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
  10. Bak de rode peper en de shiitakes kort mee met de sjalot. Roer dit door de linzensoep.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
445 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
25 gram
Zout
0 gram
Trefwoorden: