PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Roerbakschotel met gemarineerde kalkoen

Dit gerecht breng je op smaak met oosterse smaakmakers als gemberwortel en ketjap.

Ingrediënten

  • 200 gram kalkoenfilet
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel azijn
  • Cayennepeper
  • 1 eetlepel olie
  • 500 gram spitskool
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olie
Bereiding

  1. Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
  2. Schil de gemberwortel en rasp het stukje fijn.
  3. Marineer het kalkoenvlees 1 uur in de koelkast in een mengsel van de ketjap, de azijn, cayennepeper en de geraspte gember.
  4. Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.
  5. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan.
  7. Bak de kalkoen in de olie in enkele minuten bruin.
  8. Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak het gerecht in ± 8 minuten verder gaar.

Menusuggestie

Lekker met volkoren noedels

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram volkoren noedels

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel: koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie
310 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
5 gram
Zout
1 gram
Trefwoorden: