Roerbakschotel met gemarineerde kalkoen

Getty Images

Dit gerecht breng je op smaak met oosterse smaakmakers als gemberwortel en ketjap.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kalkoenfilet
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel azijn
  • Cayennepeper
  • 1 eetlepel olie
  • 500 gram spitskool
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
  2. Schil de gemberwortel en rasp het stukje fijn.
  3. Marineer het kalkoenvlees 1 uur in de koelkast in een mengsel van de ketjap, de azijn, cayennepeper en de geraspte gember.
  4. Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.
  5. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan.
  7. Bak de kalkoen in de olie in enkele minuten bruin.
  8. Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak het gerecht in ± 8 minuten verder gaar.

Menusuggestie

Lekker met volkoren noedels

Hiervoor heb je nodig..

  • 150 gram volkoren noedels

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel: koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
310kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum