Romige doperwtjes

Getty Images

Een recept met doperwtjes om heerlijk van te genieten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels kookroom
  • 400 gram doperwtjes uit de diepvries
  • 6 blaadjes munt

Bereiding

  1. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
  2. Fruit de uienringetjes zacht in de margarine.
  3. Voeg de kookroom en de doperwten met een lepel water toe en stoof ze in een paar minuten beetgaar.
  4. Snijd de munt klein.
  5. Maak het gerecht op smaak met de munt en wat peper.

Menusuggestie

Lekker met een schnitzel en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

2 ongepaneerde schnitzels
1 eetlepel vloeibare margarine
6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden

Energie 
250kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum