Salade met tandoori kip

Getty Images

Een makkelijk recept met kip om lekker mee af te wisselen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 (rode) ui
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel tandoorikruiden zonder zout
  • Citroensap
  • 4 eetlepels magere (Griekse) yoghurt
  • Slabladen of 50 gram gemengde sla

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in dunne plakken. Snijd de paprika in blokjes en de ui in snippers.
  2. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
  3. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin. Neem de kip uit de pan en laat het afkoelen.
  4. Verwarm de rest van de olie in de pan en roerbak hierin de groente in enkele minuten gaar. Meng er wat citroensap door en laat het afkoelen.
  5. Schep de yoghurt door de kip.
  6. Meng de groente met de de sla en schep er de kip op.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 volkoren boterhammen

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
270kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum