Salade van geroosterde wintergroente

Getty Images

Lekker uit de oven.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • Stuk pompoen (ca. 300 gram)
  • Stuk knolselderij of koolraap (ca. 300 gram)
  • 1 winterwortel
  • 100 gram spruitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • Takje rozemarijn
  • Ca. 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 25 gram veldsla, raapsteeltjes, spinazie of rucola

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Was het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd de pompoen in smalle repen.
  3. Schil het stuk knolselderij en snijd het in blokjes.
  4. Schrap de winterwortel en snijd hem in plakjes.
  5. Maak de spruitjes schoon.
  6. Pel de knoflook.
  7. Meng de groente met de olie en doe dit op een bakplaat. Knip het takje tijm in stukjes en leg ze met de teentjes knoflook tussen de groente. Laat de groente in de hete oven in 20-30 minuten gaar worden.
  8. Neem de groente uit de oven, schep het in een schaal en laat afkoelen.
  9. Meng er wat balsamicoazijn en de sla door.

Menusuggestie

Lekker met kapucijners.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 pot kapucijners
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie

Ingrediënten over?

Stuk knolselderij: dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast. Verwerk de rest van de knolselderij in een soep, salade of eet het geraspt met wat citroensap op brood.

Voedingswaarden

Energie 
160kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum