Salata fasoli (Griekse witte bonensalade)

Getty Images

Vega-proof door de bonen. Lekker met geroosterd volkorenbrood.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 blik witte (cannellini)bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Citroensap
  • Oregano
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 groene en 1 gele paprika
  • 1 little gem of klein slakropje
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 75 gram verse geitenkaas

Bereiding

  1. Spoel de witte bonen in een vergiet onder de kraan af en laat ze uitlekken.
  2. Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
  3. Voeg de olijfolie, citroensap, oregano en royaal peper toe en klop er een dressing van.
  4. Meng de dressing door de bonen en laat dit een half uurtje staan.
  5. Maak de groente schoon. Snijd de komkommer in dunne plakken, de tomaten in parten, de ui in halve ringen, de paprika’s in reepjes en de sla in repen.
  6. Halveer de olijven.
  7. Meng de groente en olijven door de witte bonen en verkruimel de geitenkaas er over.

Menusuggestie

Lekker met geroosterd volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 8 volkoren boterhammen

Ingrediënten over?

Verse geitenkaas: gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
325kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum