Schnitzel met limoenjus

Getty Images

Op deze manier wordt het vlees lekker mals.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel maïzena
  • 3 takjes peterselie

Bereiding

  1. Boen de limoen schoon en rasp een gedeelte van de schil. Pers de limoen uit.
  2. Bestrooi de schnitzels met peper.
  3. Bak het vlees in 6 minuten in de margarine gaar en bruin.
  4. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  5. Meng de maïzena met 100 ml water aan, giet het met de geraspte schil en het sap van de limoen in de pan en roer het aanbaksel los.
  6. Breng de jus even aan de kook.
  7. Was de peterselie en knip het klein.
  8. Leg het vlees in de jus en strooi de peterselie er over.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijboontjes
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Peterselie: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
215kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum